Het Verfijnde Mechanisme van de Jaguar AED (Automatic Enrichment Device)

Onze Specialisatie: Revisie van de Jaguar AED

Als liefhebbers van klassieke auto's zijn we vaak gefascineerd door de ingenieuze technische details die deze voertuigen uniek maken. Een voorbeeld van zo'n technisch hoogstandje is het Automatic Enrichment Device (AED) dat te vinden is in verschillende Jaguars.

broken image

Het AED-mechanisme is een slimme aanvulling op de SU (Skinners Union) carburateurs van Jaguar en heeft tot doel de brandstof-luchtmenging te optimaliseren voor verschillende rijomstandigheden. Dit is een chokemechanisme dat eigenlijk exact fuctioneert als een 'mini carburateur'. Het draagt bij aan een soepelere werking van de motor en verbetert de prestaties. Het systeem past de mengverhouding aan door een extra 'brandstof verrijking' te geven wanneer dat nodig is, zoals tijdens koude starts of acceleratie, wat resulteert in een betere respons van de motor en een efficiënter brandstofverbruik.

Wat dit systeem nog interessanter maakt, is dat het rekening houdt met de omgevingsomstandigheden en de motorprestaties nauwlettend volgt, waardoor de rijervaring in een Jaguar XJ verder wordt verfijnd en geoptimaliseerd.

broken image

 

Bij Carburateur Service Nederland hebben we de kennis van deze technische hoogstandjes en begrijpen we hoe belangrijk ze zijn voor de algehele prestaties van klassieke auto's. Als je een Jaguar bezit en op zoek bent naar onderhoud of revisie van het AED-systeem, staan we klaar om je te helpen om de authentieke werking van je auto te behouden.

Revisie van de Jaguar AED (Automatic Enrichment Device). De AED is een cruciaal onderdeel van het carburateursysteem van Jaguar, en bij Carburateur Service Nederland bieden wij gespecialiseerde expertise in het reviseren van deze units. Onze revisies omvatten een zeer nauwkeurige afstelling en herstel van alle componenten van de AED. Het vereist extreme precisie en kennis om deze complexe systemen correct af te stellen en te repareren. De AED is 7CM lang en bevat 45 losse onderdeeltjes. Zelfs kleine fouten kunnen leiden tot aanzienlijke prestatieproblemen. Dit is waar Carbservice.nl het verschil maakt: met onze ervaring en deskundigheid hebben we talloze AED's gereviseerd, waardoor we precies weten hoe we deze systemen moeten behandelen voor optimale prestaties en betrouwbaarheid.

broken image

We hechten veel waarde aan authenticiteit en gebruiken daarom originele onderdelen om ervoor te zorgen dat het systeem perfect werkt volgens de fabrieksspecificaties. Bovendien bieden we de optie om het AED-systeem om te bouwen naar een handmatige choke (tegen meerprijs), zodat je kunt kiezen welk type bediening het beste bij je rijervaring past. Hiermee kunnen we je klassieke Jaguar XJ in topconditie houden, terwijl we rekening houden met jouw voorkeuren en wensen.

 

broken image


Meer weten? Vul het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op